IZBERI + POGLEJ


Ostal si na 1h 14m
Že ogledano

Preverjeno! 19.09.2017

Preverjeno! - 19.09.2017
  • Sekcija: Informativna oddaja
  • Žanr: Informativni
  • Video dostopen še: 102 dni

Najrazličnejše vadbe do bolečin in natrganih mišic so za marsikoga postale stalnica. Je vsakdanja rekreacija vse bolj številnih Slovencev že na meji pretiravanja? Takšnega, ki lahko na koncu celo škodi zdravju in v nasprotju s prepričanji in željami tudi nič ne pomaga pri zmanjševanju teže? Koliko športa je res še zdravega in koristnega? 1600 evrov na mesec, na koncu pa morate sami doplačati še za milo, s katerim vas umijejo! Preobremenjene strežnice, ki delajo tudi delo bolniških sester, ob tem pa nemočni ljudje, ki so na starost ponekod v domovih za starejše ob svoje človeško dostojanstvo. Govorili bodo o simbolih, ki razburjajo in delijo javnost. Med njimi je tudi rdeča zvezda, spomeniki, napisi, za nekatere je sporno tudi ime piva s sicer slabšalno besedo za komunista.

Ostal si na 1h 14m
Že ogledano

Preverjeno! 05.09.2017

Preverjeno! - 05.09.2017
  • Sekcija: Informativna oddaja
  • Žanr: Informativni
  • Video dostopen še: 102 dni

Zaslužki športnikov v svetu so v nekaterih športih res ogromni, plače pa več stotisoč evrov na teden. Kaj pa slovenski športniki? Kdo zasluži največ in v katerih športih? Kaj pokažejo primerjave v zneskih nekoč in danes, kaj pa primerjave med moškimi in ženskami? Vse več porodnic tudi v Sloveniji želi po porodu dobiti posteljico. Pri nas je to sicer uradno prepovedano, ker gre za biološki odpadek, ki ga uničijo, nekateri pa verjamejo,da je njeno uživanje lahko zdravilno. Toča redno uničuje pridelke, uničuje avtomobile, strehe. Ali obstajajo zanesljivi načini, da bi točo preprečili? Ali drži, da jih v Avstriji uporabljajo, pri nas pa ne? Zakaj se v Ljubljani gradnja Ikee stalno prestavlja? Tudi zaradi razlastitve zemljišč.

Ostal si na 1h 14m
Že ogledano

Preverjeno! 29.08.2017

Preverjeno! - 29.08.2017
  • Sekcija: Informativna oddaja
  • Žanr: Informativni
  • Video dostopen še: 102 dni

Preverjeno se v novo sezono vrača s svežimi zgodbami. In kaj so nam pripravili v prvi oddaji? Kdo bi rad dobil prostore otroške mestne bolnišnice, ki so na lepi lokaciji v centru Ljubljane? Namesto, da bi nujno potrebne oddelke širili, bi male bolnike radi izselili. Kako je videti vsakdanje življenje domačinov v mestih, ki se dušijo pod navalom turistov? Prehrambeni ponaredki prinašajo več dobička kot trgovina z drogo ali orožjem. Kako vemo, kaj v resnici jemo in zakaj je bila tudi Slovenija na seznamu držav z nevarnimi jajci? Slovenski turist je na Hrvaškem hudo zbolel, pravo diagnozo pa so postavili šele v Ljubljani. Ali ima več turistov slabe izkušnje z bolnicami in ambulantami na Hrvaškem?